Nieuw jaar, nieuw lid! We verwelkomen Cuno van ‘De Nieuwe Buren’!

Auteur: Amresh Jokhoe
Foto: Amresh Jokhoe


Het afgelopen jaar heeft op veel vlakken stil gelegen. Een ieder van ons bracht vele uren alleen door. De onstane eenzaamheid klinkt nu bij velen helaas herkenbaar in de oren. Het laat des te meer zien waarom het zo belangrijk is om gemengde woonconcepten en zogenoemde ”goede buren” om je heen te hebben. Zodat eenzaamheid op een laagdrempelige manier kan worden aangepakt. Ook dit jaar zetten wij ons hard in om gemengde woonconcepten te laten landen in de stad.

Daarom zijn wij trots dat Cuno van ‘De Nieuwe Buren‘ zich heeft aangesloten bij Stichting Compleks en nieuw lid is van een uiterst veelzijdig team. Zijn ervaringen in de flat aan de Vulcanusdreef in Overvecht geven een frisse blik en laten zien wat goed burencontact kan betekenen op wijkniveau. De flat wordt nu vaak aangedragen als succesverhaal door de woningcorporatie. 

Met weinig financiële middelen en in een betrekkelijk korte periode is er een aanzienlijke verbetering gebracht in de leefbaarheid van de flat. Door veel tijd te steken in ontmoetingen tussen bewoners en een zorgzame selectie van bewoners is er enorm veel bereikt. Het laat zien waar de huidige generatie toe in staat is en een enorme impact kan maken op de sociale cohesie. 

Kortom, onze beweging groeit en onze ideeën galmen door menig wandelgang. Ben jij nu geïnteresseerd en wil jij ook bijdragen aan het realiseren van gemengde woonprojecten? Sluit je aan als vrijwilliger of stuur ons een berichtje.