In stilstand naar vooruitgang

Ten tijde dat de wereld strijdt tegen het coronavirus, blijven wij doorwerken aan een oplossing voor het eenzaamheidsvirus. De afgelopen weken is het land stil komen te vallen, en worden we verzocht zo veel mogelijk thuis te blijven. Voor velen is dit een zware en moeilijke beproeving. Nu prijzen wij ons gelukkig dat door middel van online meetings en gesprekken wij onze werkzaamheden deels kunnen voortzetten. Helaas geldt dat niet voor de ‘Challenge Middenhuur’, deze uitslag laat tot nader orde op zich wachten. 

Deze tijd gebruiken we om de haalbaarheid van ons plan te onderzoeken. Samen met TIEHN en Time to Access, bekijken we hoe ons plan een stap dichterbij realisatie kan zetten. De eerste schetsen en berekeningen zijn veelbelovend en oogsten veel indruk bij wie het ook maar gezien heeft. Om er voor te zorgen dat wij niet een eendagsvlieg zijn in deze branche, zijn we druk bezig met het funderen van een lang bestaan. Het uitwerken van een businessplan in onze tak van sport is niet eenvoudig, maar zeker wel mogelijk.

Onze ervaring van wonen en de inzicht die dit geeft, blijkt steeds maar weer waardevol om toekomstige projecten een stabiele basis te geven die het verdient. Want wij geloven in een ‘bottom up’ benadering van woonprojecten, dus samen met de toekomstige bewoners. Die basis bepaalt vaak ook het succes in de toekomst van een gemengd wonen project. Woningcorporaties beamen dit statement ook in de gesprekken die we hebben gehad. 

Ook wij ervaren in deze periode van ‘social distancing’, hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die naar je omkijken en zorg kunnen bieden waar dat mogelijk is. Die inspanning die wij allen hebben geleverd aan het opstarten van ‘Place2BU’, werpt in deze eenzame tijden zeker zijn vruchten af. En kunnen we niet alleen van geluk spreken, maar van een gezamelijke inzet die ervoor gezorgd heeft dat het ‘eenzaamheidsvirus’ hier niet toe kan slaan.