Provinciepitch

Half november was het zover, de ‘provinciepitch’. We presenteerden hierbij onze visie aan deelnemers en de jury van de Middenhuur Challenge. Voor de verandering geen projectontwikkelaar of belegger die de gebiedsplanning al heeft liggen, maar een groep inwoners van Utrecht die de aanwezigen laat zien wat een vernieuwend en gemengd woonproject echt kan betekenen. We vertelden over onze ervaringen van ‘Place2BU’, hoe een gemengde leefgemeenschap een grote inzet vereist maar ook een grote meerwaarde kan hebben voor de samenleving.

Daarnaast ervaren wij ook de druk van de woningmarkt: er zijn nauwelijks betaalbare starterswoningen. Wij vinden dat het traditionele beeld van een starterswoning moet veranderen: minder m2 per persoon, meer sociale gezamenlijkheid en het duurzaam delen van voorzieningen. Daarom werken we onze propositie voor een gemengd woonproject de komende maanden verder uit. En houden we deze tegen meerdere partijen uit de woonsector aan. Wij zijn en gaan graag in gesprek met verschillende woningcorporaties, beleggers, zorgpartijen en projectontwikkelaars.

Bent of kent u een partij met interesse om hierover met ons in gesprek te gaan? Neem dan contact met ons op via het onderstaande e-mailadres!